top of page
  • Forfatterens bildeAdministrator

REISETIPS : LOFOTEN

Oppdatert: 23. jul. 2021

Øygruppen med magiske opplevelser


Lofoten tiltrekker seg turister fra hele verden og det er ikke uten grunn. Her finner du magiske strender, nydelige natur og dramatiske fjell. For deg som er tiltrukket av havet gir Lofoten mange muligheter, selv om tempen i vannet ofte er ganske lav. Her kommer en liste over de mest spektakulære stedene du bare MÅ se når du er i Lofoten, basert på mine egne preferanser:


Haukland : denne stranden er kjent for gode forhold for surfing, og er kåret til Norges fineste strand og nominert til verdens fineste (kilde: Wikipedia). Den ligger midt i Lofoten og bare 10-15 minutter med bil fra Leknes! Camping er ikke tillatt.


Hov : her finner du en annen nydelig perle som ligger på Gimsøy, like ved golfbanen som i 2015 ble nominert til verdens beste. Rett ved stranda ligger Hov Gård, og her kan man leie islandshester for en ridetur på sandstranda. Camping er tillatt.


Rørvikstranden: Rett ved avkjøringa fra E10 til Henningsvær finner man Rørvikstranda. Dette er en vakker strand med den perfekte utsikt mot Vestvågøy. Når solen kommer og tempen stiger er det fullt av lokale og tilreisende på stranden, som lokker med azurblått havet.


I tillegg finnes det mange flere nydelige steder og strender, og jeg anbefaler deg å ha bil for å kunne kjøre rundt og utforske selv.


Hvordan komme seg til Lofoten?

Du kan reise til Lofoten på mange måter, men den raskeste er å fly til Svolvær lufthavn eller Leknes lufthavn. Billettprisene til disse destinasjonene er ofte svært høye, og du må være tidlig ute for å få en grei pris. For å fly til Lofoten må du komme deg til Bodø, og det er kun Widerøe som betjener Svolvær og Leknes. Alternativt kan du fly til Harstad/Narvik lufthavn Evenes hvor SAS og Norwegian flyr til/fra Oslo. Videre herfra tar det 3-4 timer med bil/buss. For de som foretrekker båt kan man ta Hurtigruta til Stamsund, hurtigbåt fra Bodø til Svolvær eller ferge fra Bodø til Moskenes.


For havfolk

Det er mange gode steder i Lofoten, og hvis du ønsker å være i fred er det best å dra ut sent på kvelden/om natten. Rørvikstranden, Hov og Hauklandstranden er godt egnet.


Alle foto: HeCreature


Om reisetips: reisetips er korte og konkrete tips til deg, og passer både mennesker og havfolk. Dette er altså ikke en reiseguide eller reiseskildring, men noen kjappe tips fra meg til deg. Alle anbefalinger er 100% basert på min egen opplevelse og er ikke sponset!


bottom of page