top of page
  • Forfatterens bildeAdministrator

REISETIPS : ANDØYA

Oppdatert: 2. mar. 2021

Vesterålen har mange perler, og Andøya er kanskje den fineste!

Du skal reise til nord og tenker kanskje umiddelbart på destinasjoner som Lofoten eller Tromsø? Da bør du i såfall sjekke ut Andøya, Norges 10. største øy.

Enkleste måten å reise hit er med fly fra Oslo til Andenes lufthavn Andøya. Flytiden er på rett under 2 timer (direkte) og noe mer med mellomlanding i Bodø eller Tromsø. Når du først har kommet frem anbefaler jeg leiebil.


Andenes det største tettstedet på Andøya og ligger i Andøy kommune, og her bor ca 2600 innbyggere. Her finner du flere gode restauranter (vil blant annet nevne Arresten), flere overnattingssteder av ulike slag og et godt utvalg med utflukter og aktiviteter. Personlig anbefaler jeg hvalsafari.. En helt magisk opplevelse, og det er Whalesafari Andenes du vil komme i kontakt med da. 100% hvalgaranti!

Et annet tips er Bleik. Ca. 15 minutter fra Andenes sentrum finner du Bleik som er et tettsted med kanskje Norges fineste strand? Sol og sommer, eller uvær spiller ingen rolle, denne stranden er noe for seg selv uansett vær. Og du? Husk å ta med deg alt du hadde med deg da du kom - søppel hører ikke hjemme i naturen...

Utover de tingene jeg har nevnt finnes det selvfølgelig mye annet å oppleve også, blant annet fuglesafari. Et enkelt søk på Google er ofte det som skal til for å finne frem til det du måtte være på jakt etter. Husk at sommer i nord ikke er som sommer i sør så pakk med deg varme klær - også om sommeren.


For havfolk

Bleik er et godt egnet sted, men her er det ofte en del mennesker og derfor vanskelig å få være alene. Det er flere mindre strender som er lett å komme til dersom du har leiebil.


Alle foto: HeCreature


Om reisetips: reisetips er korte og konkrete tips til deg, og passer både mennesker og havfolk. Dette er altså ikke en reiseguide eller reiseskildring, men noen kjappe tips fra meg til deg. Alle anbefalinger er 100% basert på min egen opplevelse og er ikke sponset!

bottom of page