top of page
  • Forfatterens bildeAdministrator

REISETIPS : FÆRØYENE

Oppdatert: 21. jul. 2020

Ca midt i mellom Norge og Island ligger øygruppen Færøyene. En sjarmerende perle i det nordlige Atlanterhavet!

Færøyene består av 18 øyer av vulkansk opprinnelse: Borðoy, Eysturoy, Fugloy, Hestur, Kalsoy, Koltur, Kunoy, Lítla Dímun, Mykines, Nólsoy, Sandoy, Skúvoy, Stóra Dímun, Streymoy, Suðuroy, Svínoy, Vágar og Viðoy. Totalt bor det ca 50.000 innbyggere på øygruppen, hvorav ca 20.000 i/rundt hovedstaden Tórshavn.

Tórshavn ligger på øya Streymoy og er en sjarmerende liten by med mye å by på. Her finnes ikke internasjonale kjeder, bare lokale og trivelige butikker og restauranter. Byen har flere hoteller og prisene for overnatting er generelt høye.


Du kan reise til Færøyene med fly eller båt. Færøyenes eget flyselskap, Atlantic Airways, flyr direkte til Bergen. Ruten går ukentlig året rundt. I tillegg kan du fly SAS via København. Per dags dato er det kun disse to flyselskapene som flyr til Færøyene. Vágar lufthavn ligger på øya Vágar og det tar ca 50 minutter å kjøre inn til hovedstaden. Det går flybuss men det er sterkt anbefalt å ha leiebil når man besøker øygruppen. På sommeren kan man også ta båt fra Bergen. Offisielle språk er færøysk og dansk og valutaen er færøysk króna (DKK).


Hva kan man oppleve? Færøyene byr på ekstremt vakker og rå natur, og denne kan du enten nyte ved å gå turer eller ved å kjøre rundt på øyene. Været er veldig skiftende og du må være forberedt på å oppleve alle fire årstidene på én dag - også på sommeren. Det er mulig å kjøre til flere øyene med broforbindelse eller med tunnel, mens noen av øyene krever at du tar ferge/båt eller helikopter. På sommeren er rutetilbudet ganske bra, men på vinteren er det veldig redusert. Helikopter er også en mulighet, og fungerer som en lokalbuss!


Personlig vil jeg anbefale å reise til øya Kalsoy, nærmere bestemt Mikladalur. I følge Wikipedia bodde det 44 mennesker der i 2005, og der finnes blant annet en kirke av stein fra 1856. Men det mest spektakulære, etter min mening, er Kópakonan (bildet). Denne står plassert på et sted som i seg selv er verdt besøket, og for å komme hit/til øya må du ta ferge og ha bil. Du kan lese historien om Kópakonan (selkvinnen) i bloggen!


Alle foto: HeCreature


Om reisetips: reisetips er korte og konkrete tips til deg, og passer både mennesker og havfolk. Dette er altså ikke en reiseguide eller reiseskildring, men noen kjappe tips fra meg til deg. Alle anbefalinger er 100% basert på min egen opplevelse og er ikke sponset!bottom of page