top of page
  • Forfatterens bildeAdministrator

REISETIPS : FEVÅG

Oppdatert: 21. jul. 2020

Fevåg, Rissa kommune, Norge

Har du drømt om å besøke et skipsvrak? Da bør du ta turen til Fevåg i Rissa kommune!

Drøye 2 timers kjøring fra Trondheim (inkl. fergetur) ligger den, lekteren Crete Joist. I følge Stjerna Heimbygdslag og kilder i området, tror man båten ble bygd i 1920 i England ved verftet Blackett`s Concrete Ships. Lekteren ble i 1924 solgt til Christiania Portland Cementfabrik. Den har sannsynligvis blitt brukt til blant annet frakting av kalkstein fra Langøya til Slemmestad, og båten solgt til Bergen Kullkompani i 1941.

En natt i februar 1943 var Crete Joist på vei til Vingvågen for å søke nødhavn da den kom ut av kontroll. Og siden har lekteren blitt stående der, som et spøkelsesskip.


Om først er der finnes det også andre ting å se. Ikke langt unna vraket av Crete Joist finner du også skulpturer av havfruer. Kunstneren bak har jeg ikke greid å finne navnet på dessverre!


Alle foto: HeCreature


Om reisetips: reisetips er korte og konkrete tips til deg, og passer både mennesker og havfolk. Dette er altså ikke en reiseguide eller reiseskildring, men noen kjappe tips fra meg til deg. Alle anbefalinger er 100% basert på min egen opplevelse og er ikke sponset!

bottom of page